Чіабатта по-тосканськи

Чіабата по-тосканськи

Для тих, хто прочитав назву та вже злякався пекарських труднощів маю гарну новину – ми не будемо пекти чіабатту (не сьогодні ;-) ).

Сьогодні я покажу як з готової чіабатти – знаменитого італійського хлібу – приготувати повноцінну смачну та ситну страву так, як готують її в маленьких селищах Тоскани.

Чіабатта по-тосканськи

 Отож на 2 великі або 3-4 маленькі порції нам потрібно: чіабатта, 100 грамів прошутто, 100 грамів творожного сиру, 100 грамів моцарели, маленький цукіні, маленький баклажан, червона цибуля, жовтий солодкий перець, 2 томати, зубчик часнику, сіль, перець, прованські трави, оливкова олія.

Чіабата по-тосканськи

Чіабата по-тосканськи

Нарізаємо всі овочі та кладемо їх в посуд для запікання.

Чіабата по-тосканськи

Чіабата по-тосканськи

Змішуємо оливкову олію, часник, прованські трави та перець.

Чіабата по-тосканськи

Заливаємо овочі заправкою та солимо.

Чіабата по-тосканськи

Чіабата по-тосканськи

Ставимо в розігріту до 180 градусів піч на 15-20 хвилин. Овочі мають залишитися хрусткими, не перетримайте!

Чіабата по-тосканськи

Чіабата по-тосканськи

Чіабатту ріжемо навпіл, нарізаємо моцарелу.

Чіабата по-тосканськи

Чіабата по-тосканськи

Змащуємо хліб творожним сиром, кладемо на сир прошутто та овочі за принципом “овочів багато не буває”.

Чіабата по-тосканськи

Чіабата по-тосканськи

На овочі кладемо моцарелу та складаємо чіабатту.

Чіабата по-тосканськи

Чіабата по-тосканськи

Ставимо до печі на 2-3 хвилини.

Чіабата по-тосканськи

Виймаємо чіабатту з печі, ріжемо навпіл або на 3-4 частини та їмо, поки тепла :-)

Чіабата по-тосканськи

Схожі рецепти пасти:

Нові рецепти пасти на ваш e-mail