
Тосканці – відомі поціновувачі гарного вина та смачної їжі. Тут дуже популярна дичина – кролятина, качка, м’ясо дикого кабана.
Кролик з лисичками та чебрецем родом саме с Тоскани, мабуть тому ця страва особливо гарно смакує з сухим тосканським Чьянті.
Для приготування страви нам потрібен посуд для запікання – в мене з керамічною кришкою, але можна замість кришки використовувати для запікання фольгу.
Отож, на 2 порції нам потрібно: м’ясо кроля (1-2 шматочки на порцію), 400 г лисичок, 3 зубки часнику, 4 цибулини шалот, 300 мл червоного сухого вина, вялені томати, чебрець, оливкова олія, сіль, перець та 4 картоплини для гарніру.
Цибулю нарізаємо на чотири частини, часник ріжемо навпіл, кролика солимо та перчимо.
Обсмажуємо шматочки кролика на оливковій олії з обох боків до золотавого кольору та перекладаємо у форму для запікання.
На тій же сковорідці обсмажуємо лисички 5 хвилин, додаємо цибулю та часник і смажимо ще 5 хвилин.
Обсмажені лисички разом з цибулею та часником перекладаємо до кролика, додаємо вялені томати, чебрець та вино. Доводимо до кипіння на плиті. Я на цьому етапі додаю трошки цукру, але ця опція не обов’язкова, за смаком.
Накриваємо кришкою та ставимо в духовку, розігріту до 200 градусів на 20-25 хвилин.
Картоплю надрізаємо скибочками, солимо-перчимо, додаємо чебрець, також ставимо в духовку та запікаємо до готовності.
Поєднуємо все на тарілці та насолоджуємось!