Маленькі хитрощі від нашого консультанта, шеф-кухаря з Італії Paolo Zirini.
Це саме ті маленькі хитрощі, які зроблять Вашу пасту ще смачнішою!
.
.
Готуючи пасту, я завжди користуюсь своїми маленькими хитрощами, якими хочу поділитися з вами, наші дорогі шанувальники пасти:
- Щойно вода для пасти закипить, додайте в воду трішки оливкової олії, а вже після цього закидайте в каструлю пасту.
- Закидайте пасту в самий центр каструлі, не накривайте кришкою.
- Якщо Ви варите довгу пасту, опускайте її в киплячу воду вертикально – нижня частина пасти стане м’якою та легко розподілиться по периметру каструлі.
- Завжди плануйте приготування пасти таким чином, щоб паста зварилася якраз до то часу, коли Ваш соус майже готовий.
- Щойно паста закипить, додайте в свій соус трішки води, в якій варилася паста – вона скріпить соус та надасть йому гармонійного смаку.
- Навіть якщо Ви не шанувальник часнику в пасті, все ж не слід від нього відмовлятися. Наріжте часник маленькими частинками, обжарте його в оливковій олії, обережно зберіть та викиньте залишки. Ще простіший спосіб – покладіть неочищений часник на дощечку та придавіть зверху широким ножем (плиском) – часник має тріснути. Цілий часник обжарте в оливковій олії та викиньте. В обох випадках олія вбере в себе чудовий аромат часнику та надасть соусу пікантного смаку.
- Пам’ятайте золоте правило приготування пасти: пряними травами пасту зіпсувати не можливо! Серед інших трав використовуйте базилік (свіжий або висушений).
- І моє головне правило: починайте готування пасти тільки в гарному настрої! І тільки тоді, коли Ви до моїх правил та рекомендацій додасте частку своєї душі, Ваша паста стане шедевром!