Маленькі хитрощі від шеф-кухаря

Маленькі хитрощі від нашого консультанта, шеф-кухаря з Італії Paolo Zirini.

Це саме ті маленькі хитрощі, які зроблять Вашу пасту ще смачнішою!

.

.

Готуючи пасту, я завжди користуюсь своїми маленькими хитрощами, якими хочу поділитися з вами, наші дорогі шанувальники пасти:

  1. Щойно вода для пасти закипить, додайте в воду трішки оливкової олії, а вже після цього закидайте в каструлю пасту.
  2. Закидайте пасту в самий центр каструлі, не накривайте кришкою.
  3. Якщо Ви варите довгу пасту, опускайте її в киплячу воду вертикально – нижня частина пасти стане м’якою та легко розподілиться по периметру каструлі.
  4. Завжди плануйте приготування пасти таким чином, щоб паста зварилася якраз до то часу, коли Ваш соус майже готовий.
  5. Щойно паста закипить, додайте в свій соус трішки води, в якій варилася паста – вона скріпить соус та надасть йому гармонійного смаку.
  6. Навіть якщо Ви не шанувальник часнику в пасті, все ж не слід від нього відмовлятися. Наріжте часник маленькими частинками, обжарте його в оливковій олії, обережно зберіть та викиньте залишки. Ще простіший спосіб – покладіть неочищений часник на дощечку та придавіть зверху широким ножем (плиском) – часник має тріснути.  Цілий часник обжарте в оливковій олії та викиньте. В обох випадках олія вбере в себе чудовий аромат часнику та надасть соусу пікантного смаку.
  7. Пам’ятайте золоте правило приготування пасти:  пряними травами пасту зіпсувати не можливо! Серед інших трав використовуйте базилік (свіжий або висушений).
  8. І моє головне правило: починайте готування пасти тільки в гарному настрої! І тільки тоді, коли Ви до моїх правил та рекомендацій додасте частку своєї душі, Ваша паста стане шедевром!
Нові рецепти пасти на ваш e-mail