Готувати Марінару кожен день ми, звичайно, не станемо. Але для якихось особлих подій цей рецепт просто незамінний. Обов’язковий інгредієнт для пасти Маринара – мідії в ракушках.
Отож, готуємо на 6 порцій. Нам потрібно 500 грамів пасти Paolo (Linguine), 500 г різних морепродуктів (можна брати готові суміші), 300 г мідій в раковинах, велика цибулина, 3 зубчики часнику, 250 мл білого сухого вина, пів-баночки соусу Paolo (Al Basilico), оливкова олія, свіжий базилік, сир Пармезан.
Готуємо продукти – розморожуємо морепродукти, нарізаємо цибулю, роздавлюємо часник, натираємо пармезан.
На оливковій олії обсмажуємо часник та цибулю.
Часник викидаємо, додаємо морепродукти, прогріваємо їх буквально пару хвилин та додаємо вино.
Тримаємо на вогні майже до повного випаровування вина. Додаємо готовий соус для пасти. Тушкуємо на маленькому вогні 5-7 хвилин.
Останніми додаємо до соусу мідії та тримаємо на вогні, доки всі мідії розкриються.
Додаємо зварену Al Dente пасту та дуже обережно перемішуємо.
Подаємо, прикрасивши зеленню. Пармезан подаємо окремо.