Паста Alla Norma

Pasta alla Norma

Розпал сезону баклажанів – саме час для пасти з баклажанами. У нас уже є простий рецепт (пасти з баклажанами). Сьогодні ж я пропоную вам приготувати класичну сицилійську пасту Alla Norma.

.

.

.

.

На 6 порцій нам знадобиться 500 грамів пасти Paolo (Penne), 1 великий баклажан, 1 велика цибулина, 4 середніх помідори, оливкова олія, 2-3 зубчики часнику, 1 чайна ложка сухого орегано, 100 грамів сиру Пармезан, 100 грамів солоної рікотти, щіпка пластівців червоного перцю, сіль, мелений чорний перець, пучок свіжого базиліка.

Поріжте баклажани кубиками, дрібно наріжте цибулю і часник. Залийте помідори окропом на 1 хвилину (для того щоб зняти шкірку), потім роздушіть або порвіть. Натріть на тертці сири. Порвіть базилік.

Розігрійте духовку до 200 градусів. Баклажан змішайте з сухим орегано, сіллю, меленим перцем і оливковим маслом, викладіть на деко і випікайте близько 25 хвилин.

На великій сковорідці розігрійте оливкову олію, підсмажте цибулю, потім додайте часник, помідори, всипте пластівці червоного перцю, і на маленькому вогні тушкуйте 15 хвилин, за пару хвилин до готовності додайте подрібнений базилік.

Тим часом відваріть пасту до стану All dente, злийте воду. Пасту додайте до готового соусу, гарненько перемішайте. Викладіть на тарілку додайте баклажани, присипте Пармезаном і Рікотта. Щедро прикрасьте блюдо базиліком і подавайте на стіл гарячим.

Схожі рецепти пасти:

Нові рецепти пасти на ваш e-mail