
Традиційна паста Putanesca була улюбленою пастою неаполітанських моряків.
Смак цієї пасти яскраво відображує дещо зухвалий, з гострим та пікантним присмаком, характер портового Неаполю.
Головним інгредієнтом пасти Putanesca є анчоуси – дрібна рибка в спеціальному солоно-гострому розсолі.
В принципі, анчоуси можна замінити звичайною засоленою кількою, замаринованою попередньо на годину в розчині оцту з водою 1 до 3.
Пікантний смак пасти також дуже добре підкреслить запашна рукола.
Отож, на 6 персон нам потрібно 500 грамів пасти Paolo (Spaghetti), 6 філе анчоусів, пів-баночки соусу Paolo (De Olive), гострий червоний перець, зубчик часнику, оливкова олія, сир Пармезан, великий помідор, оливки, рукола.
У великій сковорідці на середньому вогні розігрійте олію, додайте роздавлений зубок часнику, анчоуси та дрібку червоного перцю. Обсмажуйте допоки часник стане золотавим. Додайте соус De Olive та тушкуйте 7-10 хвилин.
Тим часом відваріть спагеті до стану al Dente, злийте воду, покладіть до готового соусу, перемішайте. В тарілку з пастою додайте кусочки свіжого томату, оливки, присипате тертим Пармезаном, прикрасьте листочками руколи та подавайте на стіл гарячою.