Паста з лососем, креветками та цукіні

Паста з лососем, креветками та цукіні

Паста з лососем, креветками та цукіні - ідеальна страва до святкового столу або романтичної вечері. Насичений вершковий соус до пасти підкреслить вишуканий смак страви.

Паста з лососем, креветками та цукіні готується 15-20 хвилин, а тому ідеально підійде жінкам, яку не бажають проводити на кухні багато часу, але тим не менш, хочуть порадувати своїх гостей або здивувати близьких.

На 6 персон нам потрібно 500 грамів пасти Paolo (будь-якого виду), 400 грамів філе лосося, 400 грамів маленьких очищених креветок, 1 молодий цукіні середніх розмірів, 3-4 зубчики часнику, сіль, перець, лимон, оливкова олія, 400 грамів вершків, сушені спеції (базилік, орегано), свіжий базилік, пармезан.

Наріжте лосось досить великими шматочками, посоліть, поперчіть, полийте невеликою кількістю соку лимону й залиште на 10-15 хвилин. Цукіні наріжте маленькими кубиками, часник – тонкими пластинками.

Розігрійте оливкову олію, обжарте часник до ледве золотавого кольору.  Коли Ви відчуєте активний аромат часнику, можете закидати в оливкову олію філе лосося. Трохи обжарте філе лосося з усіх сторін, додайте креветки, обжарюйте ще 5 хвилин (лосось та креветки мають бути майже готові), додайте цукіні, перемішайте та смажте ще близько 2-х хвилин. Додайте вершки, трохи води з-під киплячої пасти, спеції, накрийте кришкою й залиште на маленькому вогні ще на 5 хвилин.

Тим часом відваріть пасту до стану al Dente, злийте воду, додайте пасту в готовий соус й обережно перемішайте. Відразу подавайте на стіл гарячою, присипавши тертим пармезаном та додавши листя свіжого базиліку.

Схожі рецепти пасти:

Нові рецепти пасти на ваш e-mail