Паста з томатами та базиліком

Паста з томатами та базиліком

Паста з томатами та базиліком – справжній хіт італійської кухні! Ця легка, дуже смачна та гарна паста вже підкорила серця мільйонів по всьому світу.

Рецепт класичної пасти з томатами та базиліком ДУЖЕ простий, мабуть саме тому ця паста завоювала таку популярність.

Все що нам потрібно для приготування пасти на 6 персон, це 500 грамів пасти Paolo (Spaghetti або будь-який інший вид), 6 великих томатів (або 500 грамів маленьких черрі), 3-4 зубчики часнику, великий пучок свіжого базиліку, сіль, оливкова олія й сир Пармезан.

Розігрійте в великій сковороді оливкову олію, обжарте нарізаний тонкими пластинками часник до ледве золотавого кольору. Додайте нарізані невеликими шматочками томати та дрібно нарізаний базилік, посоліть, поперчіть, накрийте кришкою та потримайте соус декілька хвилин на маленькому вогні (фактично Вам потрібно тільки нагріти томати).

Тим часом відваріть пасту до стану al Dente, злийте воду, додайте пасту в готовий соус й обережно перемішайте. Відразу подавайте на стіл гарячою, присипавши тертим пармезаном та додавши листя свіжого базиліку.

Схожі рецепти пасти:

Нові рецепти пасти на ваш e-mail