Не дивлячись на те, що пасту часто називають “сама італійська їжа”, вона вже давно покинула кордони Італії та завоювала популярність практично в усіх країнах Європи, Північної та Південної Америки, Карибського регіону, в Австралії та в багатьох країнах Африки та Близького Сходу.
Сьогодні, знаходячись в будь-якому мегаполісі світу, Ви обов’язково знайдете італійський ресторан, де Вам разом з традиційними рецептами запропонують пасту від шеф-кухаря. Навіть в країнах Азії, де традиції їжі дуже сильні, ресторани популярних курортів включають в своє інтернаціональне меню італійську пасту.
.
Десятка країн стран, яка очолює світові рейтинги популярності пасти:
- Італія
- Венесуела
- Туніс
- Греція
- Швейцарія
- Швеція
- Сполучені Штати Америки
- Чилі
- Перу
- Франція
В чому ж секрет такої популярності пасти в світі?
Паста корисна, має чудовий смак, страва виглядає гарно та вишукано, готувати пасту легко, а базові продукти для пасти коштують недорого – саме ці ключові особливості пасти й зробили її світовим гастрономічним хітом!
Дивіться рецепти пасти від шеф-кухаря Paolo Zirini в Книзі Рецептів