Паста з грибами в гострому соусі

Pasta casserole

Цей рецепт пасти для любителів гостренького. Білий вершковий соус у поєднанні з смаженим часником, сумішшю перців і мускатного горіха додасть пасті з грибами більш екзотичного смаку.

.

.

.

.

На 6 порцій нам знадобиться: 500 грамів пасти Paolo (Farfalle), 500 грамів свіжих печериць, 100 грамів твердого сиру (чеддер або гуада), 50 грамів сиру пармезан, 6 зубчиків часнику, 2 ст. ложки вершкового масла, 400 мл жирного молока або вершків, оливкова олія, сіль, суміш меленого запашного перцю, щіпка меленого мускатного горіха.

Гриби поріжте тонкими дольками, твердий сир і сир пармезан натріть на дрібній тертці, 4 зубчики часнику придушіть, 4 – поріжте.

На великій сковорідці розігрійте оливкове масло, додайте порізаний часник, обсмажте до золотистого кольору, потім викиньте. Далі додайте гриби і смажте до готовності на середньому вогні, не забуваючи помішувати, трохи посоліть і поперчіть.

Для приготування соусу в каструлі з товстим днищем розтопіть вершкове масло на середньому вогні. Додайте часник, злегка обсмажте, що б випустив аромат. Потім додайте вершки або молоко, доведіть до кипіння, потім на дуже маленькому вогні дайте соусу небагато випаруватися. Потім додайте в гарячий соус сир твердий і пармезан, приправите сіллю, сумішшю перців і мускатного горіха, на маленькому вогні, помішуючи, доведіть масу до однорідної консистенції.

Тим часом відваріть пасту до стану All dente, злийте воду. Викладіть в маленькі порційні тарілки пасту, потім гриби, залийте готовим соусом. Поставте запікатися в попередньо нагрітій до 180 градусів духовці близько 15 хвилин. На стіл обов’язково подавайте гарячою, прикрасивши зеленню.

Схожі рецепти пасти:

Нові рецепти пасти на ваш e-mail