Паста з креветками під гострим соусом

iStock_000001215486XSmall

Секрет цієї пасти в гострому соусі. Al’Arrabbiata – класичний гострий соус, який готується з додаванням перцю чілі.

Саме чілі надає соусу приємний післясмак, який підкреслює чудовий смак великих тигрових креветок та пасти.

Гострий соус з креветками чудово пасує до таких видів пасти як пенне та fusilli, але найчастіше його готують як соус до спагеті.

На 6 персон нам потрібно 500 грамів пасти Paolo (Spaghetti), 24 тигрові креветки, 150 білого сухого вина, пів-баночки соусу Paolo (Al’Arrabbiata), 100 грамів бекону або грудинки, 2 зубчики часнику, цибулина середніх розмірів,  свіжа рукола або сухі італійські трави, сіль, оливкова олія.

У великій сковорідці на середньому вогні розігрійте 2-3 столові ложки оливкової олії. Додайте порізаний  бекон або грудинку та обсмажуйте 4-5 хвилин до золотавого кольору. Додайте  роздавлені зубчики часнику та подрібнену цибулину та пасеруйте приблизно хвилину. Часник викиньте.

Додайте очищені сирі креветки та готуйте поки креветки не почнуть рожевіти (2 хвилини). Влийте вино та тримайте соус на вогні майже до повного випаровування вина, а тепер додайте соус “Al’Arrabbiata” трохи води з киплячої пасти та тушкуйте 2 хвилини.

Тим часом відваріть спагеті до стану al Dente, злийте воду, покладіть до готового соусу, додайте порвані руками листки руколи або сухі італійські трави та обережно перемішайте. Подавайте на стіл гарячою.

Схожі рецепти пасти:

Нові рецепти пасти на ваш e-mail