Це один з моїх найулюбленіших рецептів пасти з креветками. В оригінальному рецепті від нашого шеф-кухаря спагетті, але мені подобаються лінгвіні. Секрет пасти – в двох головних інгедієнтах: це свіжа рукола та соус Al’Arrabbiata – гострий соус з часником та чілі. Базовий соус, звичайно ж, можна приготувати самостійно, але мені подобається готова Аррабіата Paolo.
Отож на на 6 порцій нам потрібно 500 грамів пасти Paolo (Spaghetti), 24 тигрові креветки, 150 білого сухого вина, пів-баночки соусу Paolo (Al’Arrabbiata), 100 грамів грудинки, 2 зубчики часнику, цибулина середніх розмірів (я взяла червону), свіжа рукола, сіль, оливкова олія, пармезан.
Готуємо інгредієнти та ставимо варити пасту. Якщо варите пасту перший раз, прочитайте про те, як зварити пасту Al’Dente. Про продукти для нашої пасти: чистимо креветки та часник, цибулю та грудинку дрібно ріжемо.
Розігріваємо оливкову олію, обсмажуємо грудинку, додаємо роздавлений часник та цибулю. Пасеруємо пару хвилин – викидаємо часник та додаємо креветки.
Коли креветки стали рожевими – час додавати вино. Тримаємо соус на вогні до повного випаровування вина.
Коли вино випарується – додаємо соус Аррабіата та трохи води з киплячої пасти.
Через дві-три хвилини у нас на сковорідці – така краса!
Додаємо зварену пасту та обережно перемішуємо.
Фінальний штрих – додаємо свіжу руколу та знову ж таки обережно перемішуємо.
До столу подаємо пасту гарячою, присипавши пармезаном.