Паста з кроликом в морквяно-цитрусовому соусі

Готуємо пасту з кроликом

Паста з кроликом в морквяно-цитрусовому соусі – один з найулюбленіших родинних рецептів! На приготування м’яса кролика, звичайно, знадобиться час, так як м’ясо має бути м’яким та соковитим. Тому спочатку маринуємо та готуємо м’ясо, а потім, як завжди, просто та швидко, готуємо пасту та соус.

На 3 порції нам потрібно: 200 грамів пасти Paolo (Fusilli або Twist), м’ясо кролика (по 1- 2 шматочки на порцію), велика морквина, апельсин, половинка лайму, 3 зубки часнику, 3-4 цибулини шалот, чебрець, оливкова олія, 150 грамів вершків, сіль, перець, 200 грамів курячого бульону.

Готуємо пасту з кроликом

Готуємо інгредієнти для соусу: нарізаємо овочі, вичавлюємо сік.

Готуємо пасту з кроликом

Маринуємо кролика. Змішуємо для маринаду соки апельсину та лайму, солимо-перчимо, додаємо чебрець. Маринуємо шматочки кролика 2 години.
Важливо! Збережіть маринад після того, як виймете з нього м’ясо – він ще знадобиться нам для соусу.

Готуємо пасту з кроликом Готуємо пасту з кроликом

Далі все дуже просто. Обсмажуємо на оливковій олії шматочки кролика з обох боків до золотавої скоринки, додаємо бульон та тушимо на маленькому вогні 20-25 хвилин. Знімаємо кролика з вогню, викладаємо шматочки м’яса на теплу тарілку, накриваємо фольгою.

Готуємо пасту з кроликом Готуємо пасту з кроликом

В соус, в якому тушкувався кролик, додаємо цибулю, часник, моркву та наш збережений цитрусовий маринад. Доводимо до кипіння та тримаємо на маленькому вогні 5-7 хвилин.

Готуємо пасту з кроликом

Cтавимо варити пасту, варимо до стану Al Dente.

Готуємо пасту з кроликом

Готовий соус в блендері перетираємо в пюре, повертаємо на вогонь та додаємо вершки. Солимо-перчимо та прогріваємо кілька хвилин, не доводячи до кипіння.

Готуємо пасту з кроликом

Готову пасту роскладаємо по тарілках, заливаємо соусом та додаємо шматочки кролика. Можна прикрасити зеленню та додати в тарілку шматочки свіжої молодої моркви.

Готуємо пасту з кроликом

Нові рецепти пасти на ваш e-mail