Паста з квітками цукіні та з соусом зі свіжих помідорів

Рецепт для гурманів та любителів приготувати, щось не звичайне. Зараз сезон цвітіння цукіні і я пропоную Вам пасту з квітками цукіні, а в поєднанні зі свіжо-приготовленим соусом з помідорів це ідеальне доповнення до ніжного, витонченого смаку пасти.

.

.

.

.

На 4 порції нам знадобиться паста Paolo (Penne) 300 грамів, квітки цукіні 6 штук, 2 ст. л пшеничного борошна, 70 грамів білого сухого вина, 1 яйце, 50 грамів сиру Пармезан, 400 грамів свіжих помідорів, 2-3 зубчики часнику, щіпка сухого розмарину, свіжий базилік, оливкова олія, сіль, перець.

 Паста з квітками цукіні та з соусом зі свіжих помідорів

Зробіть кляр для цукіні, для цього збийте яйце, додайте вино та обережно додавайте борошно, щоб уникнути грудочок, збийте до стану рідкої сметани, потім додайте дрібно натертій сир, посоліть і поперчіть (за смаком). Видаліть маточки та квітконіжки з квіток цукіні та помістіть в кляр на 2 хвилинки.

Потім на великій сковорідці розігрійте оливкову олію, обсмажте квітки цукіні, потім викладіть на паперовий рушник, щоб стік зайвий жир.

Для соусу: ошпарьте помідори окропом та зніміть шкірку, потім поріжте. На сковорідці розігрійте оливкову олію, обсмажте дрібно нарізаний часник, потім додайте помідори та тушкуйте 10 хвилин. Потім додайте розмарин та дрібно порубаний базилік, сіль, перець (за смаком) і залиште на маленькому вогні ще на кілька хвилин.

Тим часом відваріть пасту до стану All Dente, злийте воду. Викладіть пасту на тарілку, полийте соусом, викладіть квітки цукіні та подавайте на стіл гарячою.

Нові рецепти пасти на ваш e-mail