Паста з лососем та апельсиновим соусом

Паста з лососем та апельсиновим соусом

Паста з лососем та апельсиновим соусом – один з тих рецептів, які ідеально підходять для романтичної вечері.

Поєднання лосося, пасти, апельсинового соусу та білого вина навряд чи когось може залишити байдужим.

Якщо є можливість, використовуйте філе свіжого лосося.  Якщо ні – розморозьте лосось в холодильнику та дайте йому нагрітися до кімнатної температури, перш ніж маринувати.
Для 2-х порцій пасти нам потрібно:  200 грамів  пасти Paolo (Spaghetti), 2 філе лосося, 100 грамів сухого білого вина, 3 дрібно нарізані цибулини шалот, 100 грамів вершків, 100 грамів свіжо-віджатого апельсинового соку, сіль, свіжо-мелений чорний перець, чайна ложка вершкового масла, оливкова олія, суміш свіжих трав (базилік, чебрець, розмарин).

Філе лосося посоліть, поперчіть та залиште маринуватися на 15 хвилин.

У великій сковорідці на середньому вогні розігрійте оливкову олію. Обсмажте лосось з двох боків до напівготовності (м’ясо лосося має поміняти колір, але не покритися смаженої скоринкою). Зніміть філе зі сковороди і відставте в сторону.

У сковороду, на якій смажився лосось, додайте трохи вершкового масла та цибулю-шаллот, потримайте на вогні до тих пір, поки цибуля стане ароматною, м’якою й прозорою. Додайте трави й вино, потримайте на вогні, поки обсяг вина не зменшиться вдвічі. Додайте апельсиновий сік, потримайте на вогні ще 2 хвилини, після чого додайте вершки й філе лосос. Зменшіть вогонь і готуйте соус ще 5-10 хвилин до готовності лосося (соус має зменшитися в об’ємі приблизно в два рази).

Тим часом відваріть пасту до стану al Dente та злийте воду. Спагетті в тарілці полийте соусом. Філе лосося акуратно й гарно покладіть на пасту, поперчіть та прикрасьте шматочком лимона. До цієї страви ідеально підійде біле сухе вино.

Схожі рецепти пасти:

Нові рецепти пасти на ваш e-mail