
Паста з лососем та апельсиновим соусом – один з тих рецептів, які ідеально підходять для романтичної вечері.
Поєднання лосося, пасти, апельсинового соусу та білого вина навряд чи когось може залишити байдужим.
Філе лосося посоліть, поперчіть та залиште маринуватися на 15 хвилин.
У великій сковорідці на середньому вогні розігрійте оливкову олію. Обсмажте лосось з двох боків до напівготовності (м’ясо лосося має поміняти колір, але не покритися смаженої скоринкою). Зніміть філе зі сковороди і відставте в сторону.
У сковороду, на якій смажився лосось, додайте трохи вершкового масла та цибулю-шаллот, потримайте на вогні до тих пір, поки цибуля стане ароматною, м’якою й прозорою. Додайте трави й вино, потримайте на вогні, поки обсяг вина не зменшиться вдвічі. Додайте апельсиновий сік, потримайте на вогні ще 2 хвилини, після чого додайте вершки й філе лосос. Зменшіть вогонь і готуйте соус ще 5-10 хвилин до готовності лосося (соус має зменшитися в об’ємі приблизно в два рази).
Тим часом відваріть пасту до стану al Dente та злийте воду. Спагетті в тарілці полийте соусом. Філе лосося акуратно й гарно покладіть на пасту, поперчіть та прикрасьте шматочком лимона. До цієї страви ідеально підійде біле сухе вино.