Ви придбали свіже апетитне філе лосося та думаєте, щоб такого новенького приготувати? Давайте разом приготуємо за нашим рецептом Пасту з лососем та апельсиновим соусом. Ми будемо майже в точності дотримуватись оригінального рецепту, але трошки поекспериментуємо з травами – замаринуємо філе лосося в суміші сухих італійських трав, а до соусу додамо багато свіжого чебрецю.
Починаємо! На дві порції приготуйте 200 грамів пасти Paolo (Spaghetti), 2 філе лосося, 100 грамів сухого білого вина, 3 цибулини шалот, 100 грамів вершків, свіжо-віджатий сік одного апельсину, сіль, свіжо-мелений чорний перець, вершкове масло, оливкову олію, суміш сухих трав (італійські трави) та свіжий чебрець.
Лосось маринуємо – сіль, перець та сушені травки. Залишаємо на 15 хвилин.
На невеликій кількості оливкової олії обсмажуємо філе лосося…
… з обох боків до напівготовності. Зауважте: м’ясо лосося має поміняти колір, але не покритися смаженої скоринкою! Лосося знімаємо на тарілку та відставляємо.
Тепер соус. У сковороду, на якій смажився лосось (це важливо!), додаємо трохи вершкового масла та подрібнену цибулю-шаллот, тримаємо на вогні до характерного приємного аромату – цибуля має стати м’якою та прозорою. Додаємо трави й вино. Вино випаровуємо – обсяг вина має зменшиться вдвічі.
Поки випаровується вино, ставимо варити пасту (варимо al Dente).
Коли вино випарується додаємо апельсиновий сік, тримаємо на вогні дві хвилини, потім зменшуємо вогонь, додаємо вершки та філе лосося. Тримаємо на маленькому вогні 5-10 хвилин.
Подаємо до столу – спочатку на тарілку викладаємо паруючі спагеті, поливаємо соусом, а зверху викладаємо лосося. Наливаємо в бокали білого вина та насолоджуємося!