Вміти готувати пасту з морепродуктами у вершковому соусі має кожен. По-перше, це безпрограшний варіант на випадок, коли гостей запрошено, а готувати ліньки 🙂 А по-друге паста з морепродуктами у вершковому соусі – це неймовірно смачно!
Для цього рецепту пасти з морепродуктами можна брати звичайний готовий морський коктейль, або потроху різних морепродуктів.
На 4 порції нам потрібно: 400 г пасти Paolo (Linguine), 500 г морського коктейлю, 300 мл вершків, 2 зубки чеснику, 2-3 цибулини шалот, оливкова олія, сіль, перець, мускатний горіх, базилік.
Дрібно нарізаємо часник та цибулю.
Соус готується дуже швидко, тому одразу ставимо варити пасту, варимо, як завжди – Al Dente.
На оливковій олії обсмажуємо часник та цибулю до мякості та появи характерного приємного аромату.
Додаємо вершки, солимо, перчимо, додаємо щіпку мускатного горіха та тримаємо на маленькому вогні декілька хвилин.
Додаємо у соус морепродукти та прогріваємо 3 -5 хвилин.
Додаємо до соусу зварену пасту, дуже обережно перемішуємо та прогріваємо все разом буквально хвилину.
Викладаємо на тарілки та прикрашаємо базиліком. Смачного!