Це паста для коханих людей! Назва “Паста з тигровими креветками та томатами” звучить дорого, але, насправді, набір інгредієнтів для пасти дуже простий. В оригінальному рецепті – спагеті, але з ракушками паста виглядає більш грайливо 🙂
Для приготування двох порцій нам знадобиться 250 грамів пасти Paolo (Cocciolette), 200 грамів креветок, 1 великий помідор, 3-4 зубки часнику, 150 грамів вершків, оливкова олія, свіжий базилік, сіль, перець.
Готуємо продукти – креветки чистимо, помідори ошпарюємо, знімаємо шкурку та нарізаємо невеликими шматочками, часник нарізаємо пластинками, натираємо пармезан. Пам’ятайте, паста готується лічені хвилини, отож всі продукти мають бути підготовлені до початку приготування.
Ставимо варити пасту. На кожній упаковці пасти Paolo вказано час приготування до потрібного нам стану al dente.
В невеликій кількості оливкової олії підсмажуємо часник до появи аромату, додаємо креветки та смажимо майже до готовності.
Додаємо томати та тримаємо на вогні три хвилини.
Додаємо вершки, трохи води з киплячої пасти, сіль – перець, та залишаємо соус покипіти на маленькому вогні 2-3 хвилини.
Додаємо пасту, обережно перемішуємо та прогріваємо.
Викладаємо на тарілку, прикрашаємо (зелень, пармезан). Все! Ідеально з сухим білим вином.