
Паста з зеленим горошком, яку в Італії називають Pasta Piselli, знаходиться в листі улюблених італійцями паст.
Цей рецепт дуже простий, дуже швидкий в приготуванні та дуже смачний.
Головним інгредієнтом є заморожений зелений горошок, який знайдеться майже в кожному холодильнику.
В Італії кажуть, що цей рецепт ідеальний на той випадок, коли ви не в гуморі готувати, а їсти все ж таки хочеться)
.
.
Отож, на 6 персон нам потрібно 500 грамів пасти Paolo (Penne або Cocciolette), 400 грамів замороженого горошку, середня цибулина, пів-баночки гострого соусу Paolo (Al Basilico), оливкова олія, сіль.
Киньте у киплячу воду заморожений зелений горошок на 3-5 хвилин. В той же час у великій сковорідці на середньому вогні розігрійте 2-3 столові ложки оливкової олії. Додайте цибулю та пасеруйте, помішуючи, поки цибуля не стане м’якою та прозорою – близько 5 хвилин. Додайте підготовлений горошок разом зі 100 мл води, в якій він варився та пів – баночки соусу «Al Basilico». Тушкуйте 7-10 хвилин.
Тим часом відваріть пасту до стану al Dente та злийте воду. Коли паста зварилася, злийте окріп, пасту покладіть до готового соусу, перемішайте та відразу подавайте на стіл гарячою.