
Простий, але дуже смачний рецепт пасти, запеченої в сирному соусі. Сирний соус з насиченим смаком ідеально доповнить смак пасти.
.
.
.
.
.
На 4 порції нам знадобиться 300 грамів пасти Paolo (Trivella), 150 грамів сиру Чеддер, 600 мл. молока, 1 ст. л. вершкового масла, 2 ст. л. борошна, пів-чайної ложки тертого мускатного горіха, панірувальні пшеничні сухарі, сушені спеції (базилік, орегано, майоран), перець, сіль.
Приготуйте соус. У каструлі нагрійте молоко та розтопіть в ньому масло. Потім енергійно помішуючи віночком, повільно додавайте борошно, мішайте, поки соус не закипить. Далі зробіть вогонь менше та продовжуйте помішувати ще 4-5 хвилин, поки соус не стане однорідним. Потім додайте дрібно натертий сир, приправте перцем, сіллю, мускатним горіхом та продовжуйте змішувати до тих пір, поки розплавиться сир та соус стане повністю однорідним, приблизно 5 хвилин.
Тим часом відваріть пасту до стану All Dente, злийте воду. Викладіть пасту в глибокі тарілочки, щедро полийте соусом, приправте сушеними спеціями та посипте сухариками. Поставте запікатися в попередньо нагрітій духовці до 180 градусів на 10 хвилин. До столу пасту обов’язково подавайте гарячою.