Варимо пасту: правила

Так, не дивуйтесь.  Для того, щоб оволодіти мистецтвом готувати пасту необхідно для початку навчитися правильно її варити.

Ви вже напевно чули вислів Al’Dente. Італійці придумали цей вислів, щоб визначити стан готової пасти, який ідеально підходить для створення кулінарного шедевру.  

.

.

.

Запам’ятайте п’ять простих правил.

1.   Для приготування пасти використовуйте тільки правильну пасту –  з твердих сортів пшениці. Ідеально підійде Pasta Paolo.

2.   Для приготування пасти потрібно багато води та мало солі: 1 літр води та 10 г солі на кожні 100 г пасти.

3.   Варити пасту потрібно до того самого стану al-dente, коли вона не розварена, залишається пружною зовні і, в той же час, повністю готова всередині. На кожному виді пасти Paolo вказано час приготування, якого слід точно дотримуватися.

4.  Паста з твердих сортів пшениці не любить “контакту” з холодом, так як холод руйнує структуру продукту та негативно впливає на смак готової пасти. Тож ні в якому разі не обливайте пасту водою (особливо холодною) та не змішуйте з холодними соусами.

Порада від шеф-кухаря Paolo Zirini: Уважно читайте знаки на пачці пасти. Звертайте особливу увагу на те, з якої пшениці виготовлена паста, на час приготування того чи іншого виду пасти та, звичайно ж, на вагу пачки.

5.  Паста не любить “чекати”. Змішайте пасту з гарячим соусом зразу ж після того, як зіллєте воду.

Нові рецепти пасти на ваш e-mail