Паста Болоньєзе

Рагу Болоньєзе

Паста Болоньєзе є однією з самих відомих страв італійської кухні. Це традиційний для болонської кухні рецепт пасти з м’ясом, тушкованими овочами та сухим червоним вином.

Для приготування пасти Болоньєзе можна використовувати будь-які види пасти – від спагеті до лазаньї.

Нижче я навожу Вашій увазі рецепт традиційного рагу Болоньєзе, приготування якого потребує неабиякого терпіння та часу. Простий, швидкий та більш економічний рецепт Болоньєзе дивіться тут: Spaghetti Болоньезе.

Отже, для традиційного рагу Болоньєзе на 6 персон на потрібно 500 грамів пасти Paolo (будь-якого виду), 400 грамів фаршу із жирної телятини, 150 грамів жирної панчети, нарізаної кубиками, 2/3 склянки сухого червоного вина, 2/3 м’ясного бульйону, 2 столові ложки томатної пасти, велика цибулина, велика морква, стебло селери, нарізане кубиками, склянка молока, сіль, перець, базилік, сир Пармезан.

Панчета –  бекон, вялений з сіллю, травами та спеціями. Він має дуже виражений м’який смак та аромат, які ідеально поєднуються з пастою.

Поставте каструлю з товстим дном на маленький вогонь та розтопіть панчету, додайте овочі та трохи обсмажте їх (овочі мають стати м’якими). Додайте фарш та обжарте його, постійно помішуючи. До обсмаженого фаршу влийте вино.

Після того, як вино випарувалося, посоліть та поперчіть рагу, додайте розведену бульйоном томатну пасту та залиште рагу на пару годин тушкуватися на маленькому вогні, час від часу додаючи в рагу Болоньєзе трохи молока.

Коли рагу Болоньєзе буде майже готове,  відваріть пасту до стану al Dente, злийте воду та змішайте пасту з рагу Болоньєзе. Відразу подавайте пасту на стіл гарячою, присипавши тертим пармезаном та додавши листя свіжого базиліку.

Схожі рецепти пасти:

Нові рецепти пасти на ваш e-mail