Готуємо соус для пасти

Найбільш приємна особливість такої страви, як паста, полягає в тому, що опанувавши ази та загальні принципи приготування соусів для пасти, далі Ви можете творити самостійно та радувати своїх рідних кожного разу новим рецептом.

Отже, як приготувати соус для пасти? Засвоївши для початку правила приготування пасти, Ви отримуєте безмежний простір для творчості. Ви можете експериментувати з будь-якими продуктами, які входять до так званої середземноморської дієти: томати, селера, морква, гриби, горіхи, пряні трави, цибуля, часник, перець, оливки та оливкова олія.

Навіть дуже прості, вишукано мінімалістичні рецепти, в яких до пасти додається тільки сир пармезан, оливкова олія та якась приємна пряна травка на зразок базиліка,  не залишать байдужим будь-якого гурмана. Що ж вже казати про неймовірні поєднання пасти зі свіжими овочами, морепродуктами, та, звичайно ж, з величезною кількістю соусів та спецій, які одними своїми назвами вже пробуджують апетит.

Основні правила приготування соусів до пасти:

1. Соус до пасти повинен бути ГАРЯЧИМ. Не намагайтеся здивувати своїх рідних просто додавши холодний соус – Ви зіпсуєте пасту і так і не дізнаєтеся яким чудовим може бути її смак.

2. Використовуйте для приготування соусів глибоку сковороду або каструлю з товстим дном.

3. Використовуйте для приготування соусів оливкову олію, пряні трави та спеції – ці інгредієнти найкраще підкреслюють смак пасти.

4. Загальний порядок приготування соусів: розігріваєте оливкову олію, обсмажуєте часник та/або цибулю, далі додаєте Ваші основні інгредієнти (овочі, м’ясо, рибу та т.ін.), заправляєте вершками, томатами чи готовим соусом для пасти, додаєте спеції та трави.

Порада від шеф-кухаря Paolo Zirini. Якщо Ви використовуєте готові соуси як основу, вибирайте так звані складні соуси – вироблені з різних овочів та спецій, густі, але не гомогенні.

Ідеально підійдуть спеціально розроблені для приготування пасти готові соуси Paolo.

Як змішувати пасту та соус:

Зварену пасту можна додати в сковороду або каструлю з соусом та перемішати, а можна спочатку покласти на тарілку пасту, а потім покласти зверху на пасту готовий соус – Ваші рідні та/або гості змішають соус з пастою вже в тарілці.

Якщо Ви ще не готові експериментувати з соусами до пасти самостійно,  скористуйтеся нашою Книгою рецептів пасты від шеф-кухаря.

Нові рецепти пасти на ваш e-mail