Спагеті з кальмарами та гострим соусом

Паста з кальмарами та гострим соусом – одна з моїх фаворитних.  Експериментальне поєднання м’яса кальмарів та дуже гострого соусу з перцем чилі виявилося дуже несподіваним та смачним.

Головні інгредієнти – звичайно ж кальмари та гострий соус Al’Arrabbiata. Наразі я пропоную швидкий варіант пасти з готовим соусом, який можна купити в крамниці.

Отож для 6 персон нам потрібно 500 грамів пасти Paolo (Spaghetti), 700 г кальмарів, 2 роздавлені зубки часнику, 2 зубки часнику нарізаного тоненькими дольками, 100 мл білого вина,  пів-баночки гострого соусу Paolo (Al’Arrabbiata), оливкова олія.

Кальмари почистіть  та наріжте кільцями. Обсмажте на оливковій олії роздавлені зубки часнику та викиньте. Покладіть в олію, в якій обсмажувався часник, кальмарів та обсмажте буквально декілька хвилин (будьте уважні, не пересмажте кальмари, бо вони стануть твердими), зніміть кальмари зі сковорідки та відставте в сторону, накривши кришкою. Обсмажте нарізаний дольками часник на тій самій сковорідці на якій жарилися кальмари. Як тільки ви відчуєте аромат часнику влийте на сковорідку вино та тримайте на вогні, доки вино не випарується . Додайте гострий соус, накрийте кришкою та тушкуйте ще 5-7 хвилин.

Тим часом відваріть пасту до стану al Dente та злийте воду. Покладіть пасту в тарілку, зверху додайте готовий соус та кальмари. Якщо у вас є натхнення обжарте на грилі маленькі помідори на гілці та прикрасьте свою смачну та гарну страву.

Нові рецепти пасти на ваш e-mail