Спагеті, запечені з беконом та сиром

Spaghetti Milano dish of cooked  pasta with cheese and bacon

Запечену в духовці пасту з хрустким беконом та сиром часто можна зустріти в меню міланських ресторанів. А готується це приголомшливе блюдо з простих інгредієнтів і досить швидко та легко.

.

.

.

.

На 6 порцій нам знадобиться: 500 грамів пасти Paolo (Spaghetti), 3 столові ложки соусу Paolo (Primavera), 12 середніх скибочок бекону, 100 грамів твердого сиру (чеддер або гуада), 50 грамів сиру пармезан, 1 велика цибулина, 4 зубчики часнику , оливкова олія, сушений базилік, сіль, перець.

Натріть твердий сир та пармезан на дрібній тертці та перемішайте, дрібно наріжте цибулю та часник.

На сковорідці розігрійте оливкове масло, додайте часник та цибулю. Потім додайте соус Paolo (Primavera), приправте базиліком, поперчіть та посоліть (за смаком), тушкуйте приблизно 5 хвилин, поки соус не загусте. На іншій сковорідці обсмажте бекон – смажте на великому вогні, часто помішуючи до золотистої скоринки.

Тим часом, відваріть спагеті до стану All dente, злийте воду. Положіть спагеті в маленькі порційні тарілки, полийте соусом, додайте бекон та посипте сиром. Поставте запікатися в попередньо нагріту до 180 градусів духовку на 15 хвилин. Паста готова, коли сир розплавиться та візьметься золотистою скоринкою. Ну і як завжди – подавайте пасту до столу гарячою :)

Схожі рецепти пасти:

Нові рецепти пасти на ваш e-mail