Spaghetti Карбонара

Spaghetti Карбонара – традиційна римська паста, яка готується з тонкими шматочками смаженого бекону та соусом з сирих яєць і сиру. Особливість Spaghetti Карбонара полягає в тому, що соус досягає готовності від паруючої пасти.

Spaghetti Карбонара – ситна страва, з яскравим ароматом та пікантним смаком.

Чесно кажучи, Ви можете готувати Spaghetti Карбонара з будь-яким беконом та будь-яким сиром, але для традиційних Spaghetti Карбонара потрібні панчета або гуанчіалє та сир Пекоріно Романо.

Панчета –  бекон, вялений з сіллю, травами та спеціями. Він має дуже виражений м’який смак та аромат, які ідеально поєднуються з пастою.

Гуанчіалє – свинячі щічки, сиров’ялені в спеціях і травах.

Пекоріно Романо – овечий сир, який має зернисту структуру та досить пікантний різкуватий смак.

На 6 персон нам потрібно 500 грамів пасти Paolo (Spaghetti), 4 яйця, 250 грамів тонко нарізаної продовгуватими шматочками панчети або гуанчіалє, 150 грамів тертого сиру Пекоріно Романо, сіль, чорний перець, оливкова олія.

Обжарте в невеликій кількості оливкової олії панчету або гуанчіалє до ледве золотавого кольору (м’ясо має залишатися м’яким, а не хрустким). В велику глибоку тарілку, в якій Ви збираєтеся подавати пасту, розбийте яйця та ретельно збийте їх, поперчіть та додайте половину Пекоріно. Для того, щоб яєчний соус став шовковистим, потримайте тарілку з соусом над паром кропу зі Spaghetti (біля 30 секунд, постійно помішуючи).

Тим часом відваріть пасту до стану al Dente, акуратно злийте воду (зважте на те, що паста для Spaghetti Карбонара повинна залишитися вологою), додайте пасту в тарілку з яєчним соусом та дуже швидко перемішайте. Ви також можете додати соус в каструлю з пастою та швидко перемішати.

Додайте смажену гарячу панчету або гуанчіалє та знову перемішайте. Подавайте Spaghetti Карбонара на стіл відразу. Подайте також на стіл тертий Пекоріно, змішаний з чорним перцем.

Нові рецепти пасти на ваш e-mail