Spaghetti Примавера

Паста Primavera – класична весняна паста зі свіжими овочами. Паста Primavera походить із так званої італійсько-американської кухні, цей оригінальний рецепт винайшли італійці-емігранти. У смаковому букеті пасти Primavera завжди домінують овочі, до того ж ця паста ароматна й барвиста.

Ви можете готувати пасту Primavera з будь-яким поєднанням овочів. Для Spaghetti Примавера в мій лист фаворитів входять цукіні, броколі, спаржа й солодкий перець, а, наприклад для Farffale Примавера комбінація овочів трохи інша.

Отже для Spaghetti Примавера на 6 персон нам потрібно 500 грамів пасти Paolo (Spaghetti), 1 цукіні середніх розмірів, нарізаний тонкими часточками, суцвіття 1-го броколі середніх розмірів, по половинці солодкого перцю (червоного, помаранчевого, жовтого),  нарізаного великими шматочками, чашка нарізаної великими шматочками спаржі, 3-4 зубчики часнику, свіжий базилік, оливкова олія, сіль, перець, лимон, сир Пармезан.

Розігрійте в глибокій сковороді трохи оливкової олії, додайте нарізаний тонкими пластинками часник, обжарте до ледве золотавого кольору. Додайте цукіні та броколі, потримайте на середньому вогні 3 хвилини, постійно помішуючи, додайте солодкий перець та спаржу, потримайте на вогні ще пару хвилин, посоліть, поперчіть, влийте трохи води з-під киплячої пасти (або пів-склянки білого вина для пікантності), додайте дрібно нарізаний базилік, закрийте кришкою та дозвольте соусу закипіти на дуже маленькому вогні.

Тим часом відваріть пасту до стану al Dente, злийте воду, додайте пасту в готовий соус й обережно перемішайте. Відразу подавайте на стіл гарячою, присипавши тертим пармезаном та додавши листя свіжого базиліку.

Нові рецепти пасти на ваш e-mail