Вступна частина

Шановні читачі!

Вам не здається, що настав час здорового способу життя, який невід’ємно пов’язаний зі здоровим харчуванням? Ми всі стомилися безперервно хвилюватися про те, чи здоровою їжею харчуються наші сім’ї. Тож давайте разом подбаємо про якість Ваших продуктів та про мистецтво смачно готувати!

На щастя, нам вже не потрібно вигадувати велосипед. Давайте просто згадаємо загальновідому середземноморську дієту.

Шанувальники середземноморського типу харчування рідше страждають від надлишкової ваги, підвищеного тиску, діабету, із задоволенням займаються спортом. Більш того, результати досліджень говорять про те, що цей тип харчування знижує ризик виникнення сердечно-судинних захворювань на 33%, а ракових – на 24%!

Одним з важливих елементів середземноморської дієти є паста з твердих сортів пшениці, які багаті на рослинні білки, вітаміни, клітковину. В поєднанні з оливковою олією, рибою, морепродуктами, овочами та пряними травами, паста стає джерелом корисних речовин та вітамінів. Не дивно, що пасту – саму “італійську їжу” – визнано однією з найулюбленіших та найпопулярніших в світі страв.

Чим же так приваблива паста? Крім своїх харчових, смакових та корисних якостей, паста дає нам можливість та натхнення ТВОРИТИ!

  • Якщо навіть Ви ніколи не готували нічого складнішого за яєчню, Ви легко впораєтесь з приготуванням пасти, дотримуючись наших простих рекомендацій та рецептів! Паста стане для Вас першим кроком до того, щоб навчитись смачно готувати, а може навіть колись стати відомим Шефом.
  • Якщо в Вашій родині саме Ви відповідаєте за те, щоб на столі кожного дня були смачні сніданок-обід-вечеря, то зовсім скоро Ви відкриєте для себе, що паста – це прекрасна можливість легко та просто урізноманітнити сімейний раціон, зробити його яскравим та наповнити приємними несподіванками.
  • Якщо Ви любите та вмієте готувати, то мистецтво приготування пасти відкриє Вам нові горизонти для творчості та реалізації Ваших кулінарних ідей.
  • Якщо ж Ви Майстер, працюєте Шефом в поважному закладі та, можливо, вже маєте учнів… Тоді Вам, як нікому іншому відомо, що паста – як чисте полотно для творця, на якому двома-трьома вправними мазками Ви можете створити ШЕДЕВР…

Для всіх та для кожного паста – це безкрайні можливості. Тому ми й створили смачний та корисний продукт, без якого неможливо приготувати смачні страви з пасти: Pasta Paolo – це паста, виготовлена за традиційною італійською технологією виключно з твердих сортів пшениці. Зверніть увагу на те, що кожен вид пасти має свій порядковий номер. Серед величезної кількості видів пасти ми вибрали саме ті, які найбільше люблять українські споживачі. Число на пачці кожного виду гарантує стабільну якість та строге дотримання технології виробництва.

Читачам нашого сайту ми пропонуємо разом з нами та нашою продукцією:

  • створювати свої кулінарні шедеври
  • удосконалювати своє мистецтво готувати смачні та здорові страви
  • дивувати друзів новими цікавими смаками
  • економити час на готування
  • харчуватися смачно та різноманітно

Кожен сам визначиться, що потрібно саме йому.

Ми створили на сайті розділ Рецепти від шеф-кухаря, де своїм мистецтвом готувати пасту ділиться наш друг та консультант Paolo Zirini, шеф-кухар з італійського містечка Віченца. Ми постійно оновлюємо цей розділ, пропонуючи нашим читачам спробувати нові рецепти пасти.

Для тих, хто робить свої перші кроки та для тих, хто не бажає проводити багато часу на кухні, рекомендуємо почати з рецептів на основі готових соусів.

Соуси Paolo виготовлені з найкращих овочів, вони дуже смачні та, саме головне – ці соуси створені спеціально для пасти. Вони кардинально відрізняються від звичних нам кетчупів та майонезів. Заради всього святого, не псуйте справжню пасту додаванням кетчупу! Справа в тому, що кетчуп та майонез – це холодні соуси, а паста – річ делікатна та не сприймає грубощів. Тому, поливши справжню та правильно зварену пасту  кетчупом (хай навіть Вашим улюбленим), Ви отримаєте результат, який можна описати фразою однієї дуже відомої людини: «Хотіли, як краще, а вийшло – як завжди».

Соус для пасти повинен бути гарячим! І саме соус Paolo Ви можете розігрівати та тушкувати з іншими інгредієнтами Вашої пасти, залишаючись абсолютно впевненими в тому, що соус не втратить свій смак та аромат, а більш того підкреслить смак страви.

Зверніть увагу також на консистенцію соусів Paolo (порівняйте з кетчупом). Ви помітите, що соуси Paolo не такі однорідні, як кетчуп. Правильно! Це тому, що готові соуси для пасти не проходять гомогенізацію, тобто їхні складові не перетворюються на «щось із тюбика».  Ви одразу бачите, що соуси Paol зроблені по-домашньому, зроблені саме так, як того потребує паста. Паста ж, в свою чергу, має поверхню, яка чудово всотує з соусів вологу та утримує ті самі чудесні шматочки перцю, грибів, оливок та інших овочів. І саме все це разом – соус та паста – створюють вишуканий неповторний смак готової пасти.

Також радимо спробувати рецепти з соусами Paolo і більш досвідченим кулінарам. По-перше, не завжди Ви можете швидко (і недорого!) знайти всі ті компоненти, які вже містять в собі готові соуси. По-друге, Ви можете використовувати готові соуси для пасти в якості бази для приготування складних авторських соусів, експериментуючи та добираючи різні інгредієнти до Вашої особливою пасти.

Ми дуже сподіваємося на те, що Ви, також як і ми, станете прихильником здорового способу життя і шанувальником цієї чудової, смачної та здорової страви – ПАСТА!

Керівник проекту Павло Роднін